Etusivu Verkkouutiset EU:n Luova Eurooppa -ohjelman käsittely alkaa

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman käsittely alkaa

Takaisin
verkkouutinen / webbnyhet

12-01-2012

Kulttuuri- ja av-alan uuden yhteisen EU:n tukiohjelman käsittely on käynnistynyt. Ministeriö kerää parhaillaan suomalaistoimijoiden näkemyksiä komission ehdotuksesta.

eukarttaKulttuuri- ja av-alan uuden yhteisen EU:n tukiohjelman käsittely on käynnistynyt. Ministeriö kerää parhaillaan suomalaistoimijoiden näkemyksiä komission ehdotuksesta.

Luova Eurooppa (Creative Europe) -ohjelmaehdotuksen käsittely on käynnistynyt Tanskan johdolla EU:n neuvostossa. Komissio ehdottaa kulttuuri- ja av-alalle yhtä yhteistä tukiohjelmaa vuosiksi 2014–2020. 

Luova Eurooppa -ohjelman tavoitteena on vaalia ja edistää Euroopan kulttuurista ja kielellistä monimuotoisuutta sekä vahvistaa kulttuurialan ja luovien toimialojen kilpailukykyä. Ehdotukseen sisältyy myös uusi kulttuuri - ja audiovisuaalisten alojen toimijoille suunnattu lainainstrumentti.

Nykyiset Kulttuuri-, Media- ja Media Mundus -ohjelmat päättyvät vuonna 2013.

Opetus- ja kulttuuriministeriö toivoo toimijoiden näkemyksiä Luova Eurooppa -ehdotuksesta 14.2. mennessä osoitteeseen eulausunnot@minedu.fi, viitteellä "Luova Eurooppa".

 

Linkkejä ja lisätietoja:

Etusivu Verkkouutiset EU:n Luova Eurooppa -ohjelman käsittely alkaa