Etusivu Tiedotteet

Opetusryhmien pienentämiseen lisäavustusta

tiedote
29-01-2015

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa erityisrahoitusta perusopetuksen ryhmäkokojen pienentämiseen. Opetuksen järjestäjät voivat hakea ministeriöltä tarkoitukseen osoitettua valtionavustusta 20.2.2015 mennessä.

Avustuksia jaetaan yhteensä 30 miljoonaa euroa. Lisäksi opetuksen järjestäjillä on käytössä joulukuun lopussa jaettu viime vuoden lisätalousarvion mukainen 15 miljoonaa euroa.

- Ryhmäkokojen pienentäminen antaa opettajille mahdollisuuden ohjata enemmän henkilökohtaisesti jokaista, se lisää työrauhaa ja sekä oppilas että opettaja voivat keskittyä oleelliseen eli oppimiseen ja oppimisen tukemiseen, toteaa opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru.

Opetuksen järjestäjä voi käyttää rahoitusta resurssiopettajien, jakotuntien ja ryhmien jakamisen palkkakustannuksiin. Valtion erityisavustus tulee suunnata ensisijaisesti yli 25 oppilaan ryhmiin. Ylläpitäjä voi jatkaa aiemmin saadulla rahoituksella pienennettyjen ryhmien toimintaa. Valtionavustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että ylläpitäjällä on suunnitelma perusopetusryhmien pienentämiseksi ja ylläpitäjä sitoutuu raportoimaan rahoituksen käytöstä.

Avustusta ei voida myöntää, jos koulutuksen järjestäjä on päättänyt suurentaa ryhmäkokoja tai avustuksilla ei todellisuudessa pienennettäisi nykyisiä ryhmäkokoja. Rahoitusta voidaan käyttää vuosina 2015-2016.

Lisätietoja: opetusneuvos Merja Lehtonen, p. 0295 3 30189

Hakulomakkeet

Etusivu Tiedotteet