Etusivu Tiedotteet

Ota kantaa ja vaikuta Koulutuspilvipalvelun kehittämiseen

tiedote
25-02-2014

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi tänään verkossa alustavan suunnitelman suomalaisen koulutuspilvipalvelun toteuttamisesta kansalaisten, yritysten ja yhteisöjen kommentoitavaksi. Palvelun avulla koulut saavat käyttöönsä parhaat ja uusimmat digitaaliset oppimateriaalit ja sovellukset. Suunnitelma on kommentoitavana valtionhallinnon otakantaa.fi -palvelussa 9.3.2014 asti.

Suunnitelma sisältää alustavat ideat palvelun tavoitteista, toteutuksen ja toiminnan perusperiaatteista sekä käytännön toteutuksen suuntaviivoista. Siihen toivotaan palautetta erityisesti oppilaiden ja opiskelijoiden, heidän vanhempiensa, opettajien ja muun kouluhenkilökunnan kuin digitaalisia oppimateriaaleja ja muita sovelluksia kehittävien henkilöiden ja yritysten taholta.

- Pidän erittäin tärkeänä, että suunnitelma avataan jo hyvin aikaisessa vaiheessa kaikkien keskusteltavaksi. Avoimuus ja yhteisöllinen kehittäminen ovat syntyvän palvelun avainsanoja suunnittelusta toteutukseen ja käyttöön, toteaa opetusministeri Krista Kiuru.

Syntyvä koulutuspilvipalvelu kulkee työnimellä koulutuksen pilviväylä. Sen tarkoituksena on rakentaa Suomeen rajat ylittävä, avoimeen lähdekoodiin ja rajapintoihin perustuva palvelu, jossa koulut voivat helposti ja turvallisesti ottaa käyttöön digitaalisessa muodossa olevia oppimateriaaleja ja sovelluksia. Samalla se luo ainutlaatuisen mahdollisuuden materiaalien ja sovellusten kehittäjille tuoda tarjolle omia ratkaisujaan. Palvelun avulla voidaan merkittävällä tavalla lisätä digitaalisessa muodossa olevien opetusmateriaalien tarjontaa ja saavutettavuutta maantieteellisistä etäisyyksistä huolimatta.

- Odotan kehittyvältä palvelulta suuria, ja toivon että niin kouluyhteisö kuin suomalaiset alan yritykset ja kehittäjät ottavat sen omakseen. Palvelu tarjoaa myös ainutlaatuisen mahdollisuuden saada opettajien ja oppilaiden osaaminen mukaan sovellusten ja materiaalien kehittämiseen, ja tarjoaa näkyvyyttä parhaiden materiaalien kehittäjille. Tämänkaltaisten referenssien merkitys myös vientiponnisteluissa voisi olla valtava, ministeri Kiuru toteaa.

Lisätietoja:
erityisavustaja Esa Suominen, puh. 043 824 5668
projektipäällikkö Jarkko Moilanen, puh. 02953 30003

Ota kantaa koulutuksen ja opetuksen pilviväylään  otakantaa.fi


Etusivu Tiedotteet