Etusivu Tiedotteet Ministeri Arhinmäki jakoi Pro Urheilu -tunnustukset

Ministeri Arhinmäki jakoi Pro Urheilu -tunnustukset

tiedote / pressmeddelande
07-12-2011

Tämänvuotiset Pro Urheilu -tunnustuspalkinnot on jaettu viidelle suomalaiselle urheilijalle. Opetus- ja kulttuuriministeriön jakama palkinto on suuruudeltaan 20 000 euroa, ja se myönnetään tunnustuksena merkittävästä urheilu-urasta tai huomattavasta urheilusaavutuksesta. Pro Urheilu -mitalit on myönnetty seitsemälle urheilussa vaikuttaneelle henkilölle. Tunnustukset jakoi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki keskiviikkona Helsingissä.

- Te olette olleet lajeissanne tienraivaajia, ensimmäisiä arvokisamenestyjiä sekä lajinne airuita. Teidän urheilu-uranne ajoittui valtaosin aikaan jolloin urheilu ei vielä ollut ammatti. Teidän ansiostanne me suomalaiset olemme saaneet nauttia niistä elämyksistä, jotka ovat säilyneet ja säilyvät muistoissamme, ministeri Arhinmäki sanoo.

Pro Urheilu -tunnustuspalkinnon saivat paralympiavoittaja, pöytätennispelaaja Kimmo Jokinen, MM-kultamitalisti, jousiampuja Kyösti Laasonen, MM-kultamitalisti, keihäänheittäjä Tiina Lillak, viestin olympiapronssimitalisti, hiihtäjä Toini Pöysti ja viestin kaksinkertainen olympiahopeamitalisti, ampumahiihtäjä Esko Saira.

Kymmenettä kertaa jaetut, kuvanveistäjä Nora Tapperin suunnittelemat Pro Urheilu -mitalit myönnettiin seitsemälle suomalaiselle urheilijalle tai urheilussa muuten keskeisesti vaikuttaneelle henkilölle. Mitalin saivat ralliautoilija Markku Alén, urheiluvaikuttaja Nisse Hagman, jääkiekkoilija Jari Kurri, jalkapalloilija ja jalkapallovalmentaja Tommy Lindholm, voimisteluvaikuttaja, koreografi Tuula Luhtanen, jääkiekkoilija ja jääkiekkovalmentaja Kalevi Numminen ja urheilutoimittaja Esa Sulkava.

Lisätietoja:
-ylitarkastaja Hannu Tolonen (OKM), puh. 09 160 77031, hannu.tolonen (at) minedu.fi
-erityisavustaja Jussi Saramo, puh. 041 5034000
Etusivu Tiedotteet Ministeri Arhinmäki jakoi Pro Urheilu -tunnustukset