Etusivu Tekijänoikeus

Ajankohtaista tekijänoikeudesta:

Lainauskorvauksen laajentaminen yliopisto- ja ammattikorkeakoulukirjastoihin lausunnolle

Opetus- ja kulttuuriministeriö lähetti 20.10.2015 lausunnolle luonnoksen hallituksen esityksestä laiksi tekijänoikeuslain muuttamisesta (lainauskorvauksen laajentaminen yliopisto- ja ammattikorkeakoulukirjastoihin). Lausuntoaika päättyy 13.11.2015. Lue lisää

Esitys tekijänoikeuden yhteishallinnoinnista lausunnolle

Opetus- ja kulttuuriministeriön laatima luonnos hallituksen esitykseksi laiksi tekijänoikeuden yhteishallinnoinnista on lähetetty lausunnoille. Lausuntoaika päättyy 11.9.2015. Lue lisää

Sopimuslisensseihin liittyviä hyväksymispäätöksiä valmistellaan

Opetus- ja kulttuuriministeriössä valmistellaan kevään aikana sopimuslisenssisäännösten mukaisia hyväksymispäätöksiä, jotka koskevat sisäistä tiedotuskäyttöä, arkistoidun tv- ja radio-ohjelman sekä sanoma- ja aikakauslehden uudelleen käyttämistä sekä televisio-ohjelmien verkkotallennuspalveluja. Tiedote 6.3.

Eduskuntapuolueet vaativat lainauskorvausten nostamista Pohjoismaiselle tasolle

Valtiopäivillä vuosina 2011–2015 edustettuina olevien puolueiden edustajat ovat allekirjoittaneet yhteisen julkilausuman, jossa vaaditaan lainauskorvauksen tason nostamista.

Julkilausumassa todetaan, että eduskunnassa eri valiokunnat ovat usean vuoden aikana kiinnittäneet huomiota lainauskorvausten tason alhaisuuteen esimerkiksi muiden Pohjoismaiden korvausten tasoon verrattuna sekä opetus- ja tutkimuskirjastojen jäämiseen korvauksen ulkopuolelle. Tiedote 4.12.