Etusivu Puheet Kuhmon Kamarimusiikkikilpailu, Kuhmo

Kuhmon Kamarimusiikkikilpailu, Kuhmo

Ajankohta
11-07-2004
Puhuja
Tanja Karpela
Tilaisuus/Paikka
Kuhmon Kamarimusiikkikilpailu

Hyvät kamarimusiikin ystävät

Kesän taidefestivaalit ovat vahva osoitus suomalaisten kulttuuri-innostuksen elinvoimasta. Ne luovat alueellista tasa-arvoa korkealaatuisten taidepalveluiden saatavuuteen, vahvistavat sijaintikuntiensa identiteettiä, ja niistä on usein myös huomattavaa taloudellista hyötyä. Tapahtumiin liittyvät kurssit ovat merkittävä osa nuorison harrastuspohjaista ja ammatillista koulutusta. Festivaalien jo vuosikymmeniä sitten aloittama kansainvälinen vuorovaikutus on avannut tehokkaat maailmanlaajuiset verkostot sekä taiteilijoille, yleisölle että paikalliselle talkooväelle. Valtion kulttuuribudjetissa on jo ollut pitkään samalla tasolla pysytellyt momenttinsa festivaalien tukemiseen. Tänä vuonna saatiin kulttuuribudjettiin merkittävä lisäys, jonka ansiosta festivaalien tukea voitiin lisätä 500 000 eurolla.

Kuhmon Kamarimusiikin on luonut ja sitä ylläpitänyt 35:n vuoden ajan sellainen innovatiivisuus ja rohkeus, jonka kaltaista nyt alituisesti etsitään globaaliksi menestystekijäksi. Tapahtuma on todistanut, että yllättävissä paikoissa, jopa pienillä ja syrjäisillä seuduilla voidaan menestyä, jos luotetaan omaleimaisuuteen, osaamiseen ja laatuun.

Festivaalin järjestäjien taiteellinen asiantuntemus ja organisatorinen ammattitaito ovat tuoneet kamarimusisoinnin alalle vuosien kuluessa yhä uusia hankkeita. Tänään päättyvä kamarimusiikkikilpailu on yksi näistä. Ministeriö on halunnut kannustaa Kuhmon Kamari-musiikin organisaatiota perustamaan oman alansa kansainvälisen kilpailun. Joka viides vuosi järjestettävänä se lomittuu musiikkielämämme huomattavimpien, jo perinteisten viulu-, sello-, kapellimestari- ja laulukilpailuiden väliin.

Let me, on behalf of the Finnish Cultural Ministry, wish the honored members of the inter-national jury as well as the young participants of the competition welcome to Finland and congratulate you for your valuable work. I've heard that the performances have been of high quality. I wish you all success and joy in your professional career and personal life.

Nyt päättyvä kilpailu on ollut erittäin korkeatasoinen. Nuoret lahjakkaat muusikot eri maista ovat mitelleet taitojaan jo viikon ajan. On ilo olla mukana palkitsemassa heidän parhaita suorituksiaan. Pyydän tuomariston puheenjohtajaa, säveltäjä Kalevi Ahoa nyt kertomaan kilpailun kulusta ja julistamaan sen tulokset.

Etusivu Puheet Kuhmon Kamarimusiikkikilpailu, Kuhmo