Etusivu Kulttuuri

Ajankohtaista kulttuuripolitiikassa:

Suomi ja pohjoismainen kulttuuri esillä Lontoossa

Kuva: Southbank Centre / Belinda LawleyNordic Matters koko vuoden kestävä kulttuuritapahtumasarja avattiin 13.1. Southbank Centressä Lontoossa. Nordic Matters esittelee vuoden 2017 aikana pohjoismaista taidetta ja kulttuuria osana kulttuurikeskuksen ohjelmistoa. Avajaisten yhteydessä pidettiin myös epävirallinen pohjoismainen kulttuuriministerikokous. Tiedote 13.1.

Taiteen ja kulttuurin kehittämishankkeisiin kunnissa ja alueilla 900 000 euroa

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt 19 kunnan tai alueen taiteen ja kulttuurin kehittämishankkeisiin 900 000 euroa. Hankkeilla edistetään taide- ja kulttuuripalveluiden saatavuutta ja saavutettavuutta sekä poistetaan niihin osallistumiseen liittyviä alueellisia, sosiaalisia ja taloudellisia esteitä. Verkkouutinen 28.6.

Prosenttitaide laajenee sosiaali- ja terveyssektorille

karkihankkeetEnsimmäiset prosenttitaiteen laajentamiseen liittyvät kärkihankeavustukset on jaettu. Taiken myöntämän avustuksen sai viisi toimijaa, joiden verkostot ulottuvat 32 kunnan alueelle. Avustukset ovat osa hallituksen osaamisen ja koulutuksen kärkihanketta, jolla parannetaan taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta ja juurruttamista sosiaali- ja terveyssektorille.

Tiedote 2.6.

Tutustu, tutki ja osallistu kulttuuriympäristöön

kulttuuriymparisto_tunnus_FI_webUusi verkkopalvelu Kulttuuriymparistomme.fi auttaa tutkimaan ja tutustumaan, oppimaan ja innostamaan sekä hoitamaan ja suojelemaan kulttuuriympäristöä. Sivuston avautumista juhlistetaan kaikille avoimella #kulttuuriympäristömme-valokuvakilpailulla. Tiedote 12.4.

Työryhmä valmistelee av-alan tuotantokannustinta

Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan ehdotusta  audiovisuaalisen tuotantokannustimen luomiseksi Suomeen. Järjestelmän kautta elokuva- tai TV-tuotanto voi saada takaisin osan niistä kuluista. Tällä hetkellä kannustinjärjestelmiä on käytössä 17 maassa. Tiedote 11.3.