Etusivu Kulttuuri

Ajankohtaista kulttuuripolitiikassa:

Tutustu, tutki ja osallistu kulttuuriympäristöön

kulttuuriymparisto_tunnus_FI_webUusi verkkopalvelu Kulttuuriymparistomme.fi auttaa tutkimaan ja tutustumaan, oppimaan ja innostamaan sekä hoitamaan ja suojelemaan kulttuuriympäristöä. Sivuston avautumista juhlistetaan kaikille avoimella #kulttuuriympäristömme-valokuvakilpailulla. Tiedote 12.4.

Työryhmä valmistelee av-alan tuotantokannustinta

Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan ehdotusta  audiovisuaalisen tuotantokannustimen luomiseksi Suomeen. Järjestelmän kautta elokuva- tai TV-tuotanto voi saada takaisin osan niistä kuluista. Tällä hetkellä kannustinjärjestelmiä on käytössä 17 maassa. Tiedote 11.3.

Prosenttitaiteen periaatetta laajennetaan

karkihankkeetOpetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on asettanut asiantuntijaryhmän ohjaamaan prosenttitaiteen periaatteen laajentamista. Prosenttiperiaate tarkoittaa taidehankintojen rahoitusmallia, jossa noin prosentti rakentamisen kustannuksista sijoitetaan taiteeseen. Periaatteen laajentaminen kuuluu hallituksen Osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeisiin. Tavoitteena on parantaa taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta sekä edistää taiteen hyvinvointivaikutuksia.
Tiedote 23.2.

Suomi-palkinnot 2015 jaettiin

nostoOpetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on jakanut seitsemän Suomi-palkintoa ansioituneille taiteilijoille. Palkittujen joukossa on useita maahanmuuttajataustaisia taitelijoita, jolla korostetaan kulttuurin monimuotoisuutta. Palkinnot ovat suuruudeltaan 24 700 euroa. Tiedote 8.12.

EU:n kulttuuriministerit julistuksessa: Kulttuuri vastaus suvaitsemattomuudelle ja fanatismille

EU-maiden kulttuuriministerit, EU:n kulttuurista vastaava komissaari Tibor Navracsics ja Euroopan Parlamentin kulttuurivaliokunnan puheenjohtaja Silvia Costa ovat allekirjoittaneet yhteisen julistuksen 24.11., jossa he tuomitsevat Pariisissa 13.11. tapahtuneet terrori-iskut ja korostavat kulttuurin merkitystä vastauksena suvaitsemattomuudelle, muukalaisvihalle, fanatismille ja radikalisoitumiselle. Lue lisää

Suomi haluaa hoitaa maailmanperintöä vastuullisesti ja vaikuttavasti

maailmanperintoValtioneuvosto on hyväksynyt periaatepäätöksenä vuoteen 2025 ulottuvan kansallisen maailmanperintöstrategian, jolla linjataan Suomen maailmaperintöpolitiikkaa ja Unescon maailmaperintösopimuksen toteutusta Suomessa. Maailmanperintötoimintaa ei ole aiemmin linjattu Suomessa vastaavalla tasolla.
Lue lisää