Hemsidan

Lagutkasten för strukturreformen av andra stadiets utbildning samt det fria bildningsarbetet skickades ut på remiss

remiss

Lagutkasten i anslutning till gymnasiets, den yrkesinriktade grund- och tilläggsutbildningens samt det fria bildningsarbetets anordnarnätverk och tillstånd samt reformen av gymnasiets och den yrkesinriktade grund- och tilläggsutbildningens finansieringssystem har skickats ut på remiss.

Webbnyhet 17.10.

Regeringen föreslår ändringar i upphovsrättslagen

vn_yleisistunto

(9.10.) Regeringen föreslår att upphovsrättslagen ändras. Ädringarna hänför sig bl.a. till villkoren i avtal om överlåtelse av upphovsrätt, avtalslicenser som gäller nätlagring av tv-program samt olovlig fildelning på webben.   

Pressmeddelande 9.10.

Priserna för Skolan i rörelse till Helsingfors och Villmanstrand stad

peruskoulu

(8.10.) Undervisnings- och kulturministeriet samt Utbildningsstyrelsen har belönat Helsingfors stad och Villmanstrand stad för föredömligt arbete för en rörlig verksamhetskultur i skolan. 

Pressmeddelande 8.10.

Framtidsöversikt: Kunskapskedjan i skick

tulevaisuuskatsaus

(3.10.) Framtidsöversikterna som beretts av ministerierna är färdiga. Målet med översikterna är att utvärdera frågor som gäller det politiska beslutsfattandet och samhället samt att erbjuda en grund för samhällelig diskussion och för regeringsförhandlingar.

I sina översikter beskriver ministerierna Finlands utmaningar utgående från sitt eget förvaltningsområde. I undervisnings- och kulturministeriets översikt betonar man bl.a. att hela kunskapskedjan bör hållas i skick.

Pressmeddelande 3.10.