Etusivu

Toisen asteen ja vapaan sivistystyön rakenneuudistuksia koskevat lakiluonnokset lausuntokierrokselle

lausunto

Lukion, ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen sekä vapaan sivistystyön järjestäjäverkkoa ja järjestämislupia sekä lukion ja ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen rahoitusjärjestelmän uudistamista koskevat lakiluonnokset ovat parhaillaan lausuntokierrokselle. 

Lue lisää

Hallitus esittää tekijänoikeuslakiin muutoksia

vn_yleisistunto

(9.10.) Hallitus on antanut esityksen tekijänoikeuslain muuttamisesta. Ehdotukset liittyvät mm. oikeuksien luovutusta koskeviin sopimusehtoihin, televisio-ohjelmien verkkotallennuspalvelujen sopimuslisenssiin sekä luvattomaan verkkojakeluun.

Tiedote 9.10.

Liikkuva koulu -palkinnot Helsinkiin ja Lappeenrantaan

peruskoulu

(8.10.) Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus ovat  palkinneet Helsingin ja Lappeenrannan kaupungit niiden esimerkillisestä työstä liikunnallisen toimintakulttuurin rakentamiseksi kouluympäristössä.

Tiedote 8.10.

Tulevaisuuskatsaus: osaamisen ketju kuntoon

tulevaisuuskatsaus

(3.10.) Ministeriöiden valmistelemat hallinnonalojen tulevaisuuskatsaukset ovat valmistuneet. Katsausten tavoitteena on tuottaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja hallitusneuvottelujen pohjaksi arvioita poliittista päätöksentekoa edellyttävistä ja muista yhteiskunnan tilaa koskevista kysymyksistä.

Katsauksissa ministeriöt kuvaavat Suomen haasteita oman hallinnonalansa näkökulmasta. Opetus- ja kulttuuriministeriön katsauksessa painotetaan mm. että koko osaamisen ketju on pidettävä kunnossa.

Tiedote 3.10.