Etusivu

Opetus- ja kulttuuriministeriön organisaatioon muutoksia 1.8.

okm2015

Uudistus koskee pääosin koulutuspolitiikan osastoa, jonka tehtäviä hoidetaan jatkossa yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen osastolla sekä ammatillisen koulutuksen osastolla. Organisaatiomuutoksella pyritään vahvistamaan hallituksen kärkihankkeisiin kuuluvan ammatillisen koulutuksen uudistusta.

Lue lisää

Opetus- ja kulttuuriministeriö SuomiAreenassa

Kuva: OKM/Janette Litmanen

Opetus- ja kulttuuriministeriö oli yksi kesän SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneista ja järjesti tapahtumassa mm. paneelikeskusteluja. Keskustelu Verta, hikeä ja kyyneliä vai iloa, luovuutta ja rajojen rikkomista? (kuvassa) keräsi sankan joukon kuulijoita 16.7.

Tutustu ministeriön tapahtumiin tarkemmin  tapahtumasivulla.

Tiedote 25.6.

Unescon maailmanperintökomitea nimesi uusia kohteita

Unescon maailmanperintökomitea on nimennyt maailmanperintöluetteloon 24 uutta kohdetta, joista 23 edustaa kulttuuriperintöä ja yksi kohde sekä kulttuuri- että luonnonperintöä. Maailmanperintökohteiden kokonaismäärä on päätösten jälkeen 1031. Tiedote 6.7.

Esiopetuksesta velvoittavaa 1.8. alkaen

Esiopetuksen velvoittavuutta koskeva muutos tuli voimaan vuoden 2015 alusta. Lakia (1040/2014) sovelletaan 1.8.2015 lukien. Lain mukaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuotena lapsen on osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Lue lisää