Etusivu

OKM:n hallinnonalalle 6,8 miljardin euroa vuoden 2016 budjettiesityksessä

  okmbudjetti

Hallitus julkisti 28.9. talousarvioesityksensä ensi vuodelle. Eduskunta aloittaa budjetin ja siihen liittyvien budjettilakien käsittelyn, ja lopullinen talousarvio vuodelle 2016 hyväksytään joulukuussa.

Tiedote 28.9.

Hallitus vastasi koulutusvälikysymykseen

eduskuntatalo. Kuva: Hanne Salonen /Eduskunta

Hallitus vastasi opposition välikysymykseen koulutusleikkausten vaikutuksista kasvuun, koulutukselliseen tasa-arvoon ja osaamistasoon  22.9. eduskunnan täysistunnossa. Vastauspuheenvuoron esitti opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Lue lisää

Tavoitteena taata mahdollisuus tunnin liikuntaan päivässä

reput

Hallitusohjelmassa on sovittu Liikkuva koulu -hankkeen laajentamisesta valtakunnalliseksi. Euroopan urheiluviikon Suomen päätapahtumassa puhuneen ministeri Grahn-Laasosen mukaan tavoitteena on saada kaikki koulut toteuttamaan aktiivisempaa koulupäivää. Liikkuvan koulun laajentamista kokeillaan myös ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin.

Tiedote 8.9.

OKM:ssä syksyllä valmisteltavat hallituksen esitykset

vn_yleisistunto

Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee toimialaansa kuuluvat lait hallituksen esityksinä (HE), jotka käsitellään valtioneuvoston yleisistunnossa ennen kuin ne annetaan eduskunnan päätettäväksi. Eduskunnan syysistuntokausi alkaa 8.9.

Lue lisää

Grahn-Laasonen: 300 miljoonan kasvupanos sivistykseen ja tutkimukseen vauhdittaa muutosta

karkihanke

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen kertoi hallituksen osaamisen ja koulutuksen painopistealueen kärkihankkeiden etenemisestä medialle 4.9.

Osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeita on kuusi, ja niille osoitetaan yhteensä 300 miljoonaa euroa vuosille 2016-2018. Ministerin mukaan kärkihankkeiden toteutuksella pyritään luomaan pysyvä muutos suomalaiseen koulutukseen.

Elinkeinoministeri Olli Rehn esitteli tilaisuudessa korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyön vahvistamista koskevan kärkihankkeen etenemistä omalla hallinnonalallaan.

Tiedote 4.9.