Etusivu

Osallistu verkkoaivoriihessä opettajien osaamisen kehittämiseen

luokka500

Opettajankoulutusfoorumi kutsuu opettajat ja opetuksen kehittämisestä kiinnostuneet yhteiseen verkkoaivoriiheen. Tavoitteena on ideoida tulevaisuuden koulutuksen visio ja käytännön keinoja, joilla niihin päästään. Verkkoaivoriihen ideoita hyödynnetään elokuussa julkistettavan opettajien osaamisen kehittämisohjelman perustana.

Verkkouutinen 25.5.

Työryhmä selvittämään ylioppilastutkinnon hyödyntämistä korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa

lukusali

Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä laatii toimenpideohjelman ylioppilastutkinnon hyödyntämiseksi korkeakoulujen valintamenettelyissä.

Selvitys on osa hallituksen korkeakoulutuksen kehittämisen kärkihanketta. Korkeakoulut uudistavat valintakoemenettelyjään tavoitteena vähentää tarpeettomia välivuosia ja aikaistaa korkeakouluopintojen aloitusta.

Verkkouutinen 23.5.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen tapasi kehittäjäopettajia

opettajatsmolna

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen tapasi keskiviikkona 18.5. Smolnassa kehittäjäopettajia. Tilaisuuden tarkoituksena oli jakaa ajatuksia opetustyön pitkäjänteisestä kehittämisestä sekä keskustella suomalaisen peruskoulun ja opettajien osaamisen uudistamisesta. Samalla opettajilta toivottiin kehittämisideoita peruskoulun kärkihankkeen toteutukseen. Verkkouutinen 20.5.

Tietoa turvapaikanhakijoiden koulutuksesta

  4

Turvapaikanhakijamäärän kasvulla on välittömiä vaikutuksia perusopetuksen ja varhaiskasvatukseen tarpeeseen. Jatkossa lisääntyy myös tarve maahanmuuttajien valmistaviin ja valmentaviin koulutuksiin lukiossa, ammatillisessa koulutuksessa ja ammattikorkeakouluissa. OKM on koonnut tietopaketin maahanmuuton vaikutuksista mm. koulutukseen.

Tiedote 27.4.