Etusivu

Mittava muutos ammatillisen koulutuksen tutkintorakenteeseen

tutkinnot

Ammatilliseen tutkintorakenteeseen sekä näyttötutkintojen mitoitukseen ehdotetaan muutoksia. Jatkossa tutkinnot olisivat laajempia ja niitä olisi vähemmän. Ehdotukset sisältyvät väliraporttiin, joka luovutettiin opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselle. Tutkintorakenteen uudistus on osa opetus- ja kulttuuriministeriön valmistelemaa ammatillisen koulutuksen reformia.

Lue lisää

OKM selventää kilpailukykysopimuksen vaikutuksia budjettinsa määrärahoihin

Valtiovarainministeriön julkistettua 12.8. ensi vuoden talousarvioehdotuksensa ovat keskustelua herättäneet sen kilpailukykysopimukseen liittyvät vaikutukset koulutuksen ja tutkimuksen määrärahoihin. Opetus- ja kulttuuriministeriö on lähettänyt toimialalleen kirjeen, jolla ministeriö pyrkii selventämään asiaa.
Lue lisää

OKM:n talousarvioehdotus vuodelle 2017

okmbudjetti

Valtion talousarvion valmistelua varten opetus- ja kulttuuriministeriö on valmistellut ehdotuksen hallinnonalansa budjettiosuudesta ja esittää  hallinnonalalleen 7 miljardin euron määrärahaa vuodelle 2017. Ehdotus tuli julkiseksi valtiovarainministeriön julkistettua oman ehdotuksensa valtion talousarvioksi 12.8.

Koko hallitus käsittelee talousarvioehdotusta 31.8. alkavassa budjettiriihessä, jossa hallitus hyväksyy esityksen sisällön. Eduskuntakäsittelyyn talousarvioesitys annetaan 19.9.2016.

Lue lisää

Uusi avustus uskontojen välisen vuoropuhelun edistämiseen

aurinkosydan

Opetus- ja kulttuuriministeriö julistaa ensimmäistä kertaa haettavaksi valtionavustukset, joilla halutaan edistää hyviä suhteita eri uskonnollisten ryhmien välillä tukemalla niiden välistä vuoropuhelua. Uskontojen vuoropuhelun edistäminen on osa ministeriön Merkityksellinen Suomessa -toimintaohjelmaa vihapuheen ja rasismin estämiseksi ja yhteiskunnallisen osallisuuden edistämiseksi.

Lue lisää

Tietoa turvapaikanhakijoiden koulutuksesta

  4

Turvapaikanhakijamäärän kasvulla on välittömiä vaikutuksia perusopetuksen ja varhaiskasvatukseen tarpeeseen. Jatkossa lisääntyy myös tarve maahanmuuttajien valmistaviin ja valmentaviin koulutuksiin lukiossa, ammatillisessa koulutuksessa ja ammattikorkeakouluissa. OKM on koonnut tietopaketin maahanmuuton vaikutuksista mm. koulutukseen.

Lue lisää