Etusivu

Opetus- ja kulttuuriministeriön Etusivu-verkkolehti on ilmestynyt 21.8.

torstai_wwwElokuun Etusivu-verkkolehden aiheita ovat mm. avoimen hallinnon kehittäminen, liikunta-alan liiketoiminnan kasvunäkymät sekä maahanmuuttajataustaisten nuorten osaamiseen liittyvät Pisa-tulokset. Lue lisää

OKM:n ehdotus valtion vuoden 2015 talousarvioon

budjetti29(7.8) Opetus- ja kulttuuriministeriö esittää hallinnonalalleen 6,9 miljardin euron määrärahaa vuodelle 2015. Keväällä valmisteltu ehdotus tuli julkiseksi valtiovarainministeriön julkistettua oman ehdotuksensa valtion talousarvioksi 7.8. 

Hallitus käsittelee talousarvioehdotusta 27.8. alkavassa budjettiriihessä. Eduskuntakäsittelyyn talousarvioesitys annetaan 15.9.

Tiedote 7.8.

Opetus- ja viestintäministeri Kiuru: Suomi käynnistänyt kansainvälisen koulutusverkoston

SuomiAreenan paneeli Porissa(18.7.) Koulun uudistaminen on ajankohtaista meillä Suomessa ja myös muualla, totesi opetus- ja kulttuuriministeri Krista Kiuru Refreshing education – paneelissa SuomiAreenassa Porissa 18.7.

Paneeliin osallistuivat myös presidentti Tarja Halonen, Viron opetus- ja tutkimusministeriön apulaiskansliapäällikkö Madis Lepajõe ja Shanghain PISA-vastaava Zhang Minxuan Kiinan opetusministeriöstä

Tiedote 18.7.

Euroopan neuvoston urheilukilpailujen manipulointia koskeva yleissopimus

Council of Europe member States flags. Photo: Ellen Wuibaux ©Council of Europe (10.7.) Euroopan neuvoston ministerikomitea on hyväksynyt yleissopimuksen urheilukilpailujen manipuloinnin estämisestä. Euroopan neuvoston urheiluministerit käsittelevät yleissopimusta Magglingenissä, Sveitsissä 18. syyskuuta.

Euroopan neuvostoon kuuluu 47 jäsenvaltiota, mutta sopimus on tarkoitettu avattavaksi myös muille valtioille. Sopimus tulee voimaan, kun viisi valtiota on sen ratifioinut.

Lue lisää

Toisen asteen koulutuksen ja vapaan sivistystyön rakenteet uudistetaan

toinenaste_vapaa (13.6.) Lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön rakenteita ja rahoitusta uudistetaan vuosina 2014 – 2016. 

Uudistusta valmisteleva ohjausryhmä käsitteli 13.6. luonnosta rakenteellisen kehittämisen suuntaviivoiksi. Uudistus perustuu hallituksen rakennepoliittiseen ohjelmaan ja vuoden 2014 kehyspäätökseen.

Tiedote 13.6.

Korkeakouluihin 3000 uutta aloituspaikkaa opiskelijoille

opiskelua(16.5.) Korkeakoulujen aloituspaikkoja lisätään vuosina 2014 – 2015 hakijasuman purkamiseksi. Yliopistoihin tulee yhteensä 1 507 ja ammattikorkeakouluihin 1 493 uutta aloituspaikkaa.

Uudet aloituspaikat suunnataan työvoimatarpeiden sekä kasvun ja kilpailukyvyn kannalta keskeisille aloille. Ministeri Kiuru päätti lisäysten kohdentamisesta korkeakoulujen hakemusten perusteella.

Tiedote 16.5.