Etusivu

Vastaa verkkokyselyyn tulevaisuuden peruskoulusta

koululaiset

(22.9.) Osana Tulevaisuuden peruskoulu -hanketta halutaan kuulla muun muassa koululaisia, opiskelijoita, huoltajia, opettajia, rehtoreita ja muita opetusalan asiantuntijoita. Vastaa verkkokyselyyn 26.10. mennessä ja vaikuta tulevaisuuden peruskoulun kehittämiseen.

Lue lisää

Urheilumanipuloinnin vastainen yleissopimus allekirjoitettiin

anttila(18.9.) Euroopan neuvoston urheiluministerit kokoontuivat torstaina Sveitsissä. Ministerit keskustelivat mm.korruptiosta urheilussa. Kokouksen jälkeen 15 maata allekirjoitti urheilukilpailujen manipuloinnin vastaisen yleissopimuksen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön valtiosihteeri Kari Anttila johti Suomen valtuuskuntaa.

Tiedote 18.9.

Avoin Suomi avaa uusia mahdollisuuksia ja tekemisen tapoja

as2014-logo-green(16.9.) Opetus- ja kulttuuriministeriön Avoin tiede ja tutkimus -hanke on avannut uuden sivuston, jonka tarkoituksena on toimia avoimen tieteen ja tutkimuksen tietopankkina sekä innostaa ihmisiä avoimen tieteen ja tutkimuksen toimintamalleista. Sivusto julkistettiin Avoin Suomi -tapahtumassa.

Teema-alustuksissa esitellään mm. koulutuksen pilviväylää, koulujen tietojärjestelmien avointa dataa, avoimen muotoilun mahdollisuuksia, avoimen tiedon louhintaa sekä uusia tekemisen tapoja ja vaikutuskanavia.

Lue lisää

Etusivu-verkkolehti on ilmestynyt 18.9.

torstai_wwwSyyskuun Etusivu-verkkolehden aiheita ovat mm. Italian puheenjohtajuuskauden EU-asiat sekä tietovarantojen avaaminen ja hyödyntäminen. Aiheeseen liittyen seminaarikuulumisia esitellään Avoin Suomi -tapahtumasta. Lue lisää

OKM:n hallinnonalalle 6,8 miljardia vuoden 2015 budjettiesityksessä

budjetti29(15.9.) Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle esitetään valtion talousarvioesityksessä yhteensä 6,8 miljardin euron määrärahaa vuodelle 2015.

Eduskunnalle 15.9. annetusta talousarvioesityksestäpäätetään joulukuussa. Samaan aikaan käsittelyyn annettiin myös budjettiin liittyviä lakiesityksiä.

Tiedote 15.9.