Etusivu

Seuratukena 4 miljoonaa euroa lasten liikunnan harrastamisen kustannusten laskemiseksi

jalkapallo_8

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt neljä miljoonaa euroa seuratukena liikunta- ja urheiluseuroille. Tukea myönnettiin 398 hankkeelle. Seuratuen tavoitteena on mahdollistaa lapsille ja nuorille liikunnan harrastaminen ohjatussa seuratoiminnassa ja laskea harrastuskustannuksia. 

Tiedote 29.4.

Yliopistojen rahoitusmalli uudistuu

Valtioneuvosto hyväksyi 29.4. mallin, jolla jaetaan valtion perusrahoitus yliopistoille vuodesta 2017 alkaen. Uudistettu rahoitusmalli antaa yliopistoille lisää mahdollisuuksia omien vahvuuksiensa korostamiseen ja tukee korkeakoulutuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Mallissa rahoituksesta myönnetään 39 % koulutuksen perusteella, 33 % tutkimuksen perusteella ja 28 % muiden koulutus- ja tiedepolitiikan tavoitteiden perusteella.
Tiedote 29.4.

Liikuntapaikkojen rakentamiseen ja perusparantamiseen yli 28 miljoonaa euroa

koulunpiha

Opetus- ja kulttuuriministeriö avustaa perusliikuntapaikkojen, kuten uima-, jää- ja liikuntahallien rakentamista ja perusparantamista. Avustuksia myönnettiin yhteensä 28 miljoonaa euroa.

Osan avustuksista myöntävät aluehallintovirastot. Ministeri Grahn-Laasonen toivoo, että ne osoittavat avustuksia erityisesti lähiliikuntapaikkahankkeisiin ja mm. koulujen pihojen kehittämiseen liikuntaa suosiviksi.

Tiedote 27.4.

OKM:n hallinnonala julkisen talouden suunnitelmassa 2017-2020

Julkisen talouden suunnitelma 2017-2020 on hyväksytty valtioneuvoston yleisistunnossa 14.4. ja se annetaan selontekona eduskunnalle. Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteeseen on koottu hallinnonalaan vaikuttavia asioita. Tiedote 14.4.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin esitetään muutoksia

Rinki

Kunnan järjestämästä varhaiskasvatuksesta perittävään, perheen tulojen ja koon sekä hoitoajan mukaan määräytyvään maksuun esitetään muutoksia. Asiakasmaksut muuttuisivat elokuusta 2016 alkaen. Hallitus antoi eduskunnalle asiaa koskevan esityksen 14.4.

Tiedote 14.4.

Tietoa turvapaikanhakijoiden koulutuksesta

  4

Turvapaikanhakijamäärän kasvulla on välittömiä vaikutuksia perusopetuksen ja varhaiskasvatukseen tarpeeseen. Jatkossa lisääntyy myös tarve maahanmuuttajien valmistaviin ja valmentaviin koulutuksiin lukiossa, ammatillisessa koulutuksessa ja ammattikorkeakouluissa. OKM on koonnut tietopaketin maahanmuuton vaikutuksista mm. koulutukseen.

Lue lisää